Skill-Based Workforce | Leader Lunch 21 sept'23

Ben jij wellicht één van de ruim 10 miljoen klanten die een verzekering of ander financieel product afneemt van Achmea? Het is de drijfveer van de ruim 17.000 Achmea medewerkers, om elke dag ervoor te zorgen dat het leven van mensen door kan gaan op momenten dat het er echt toe doet!
Het hebben en houden van vakkundige medewerkers van Achmea is de dagelijkse taak van Roger en Yvo. Strategic Workforce Management is voor hen breder dan enkel strategische personeelsplanning. Het zijn én blijven van Employer-of-Choice en binnenhalen van de beste talenten is key in deze krappe arbeidsmarkt. Achmea kijkt vooral naar Skills-kwaliteiten in haar ontwikkeling naar een skill-based workforce. Mooi woorden waarbij het primair gaat om de juiste persoon op de juiste plaats. 

De award-winning Achmea Academy speelt een sleutelrol met een aanbod van ruim 40.000 opleidingen voor persoonlijke en vakmatige ontwikkeling. Hierbij is ‘All you can learn’ de praktische enabler om skills te ontwikkelen van beginner tot expert niveau. Maar de praktijk is altijd uitdagender dan voorzien. Welke rol speelt het leerplatform en de toekomstige ontwikkeling naar een Talent Marketplace hierin? Hoe personaliseer je het leeraanbod? Wat is de impact van AI en hoe gaat de Academy om met de analyse van die enorme data-berg? Hoe maak je hierbij impact als L&D organisatie? En niet te vergeten, hoe combineer je Leren, Werken en Zorg op een duurzame manier. Zeker ook in het licht van de standaard 34-urige werkweek die Achmea heeft geïntroduceerd.

Interesse in deelname Leader Lunch?